Prova gratis i 7 dagar, därefter 149 kr/månad så länge du vill
Du vet väl om att du kan använda ditt friskvårdsbidrag?

Gör din egen hälsoplan!

Hälsa Kom igång Livsstil Träning

Ljummen sommar övergår i krispiga morgnar, ren skön luft fyller lungorna och färgerna börjar smått skifta i naturen. Ledighet är njutbart, oftast mindre krav och avkopplande dagar. Ibland kan semester faktiskt också vara lite jobbigt, hur härligt det än må vara med familjehäng kan de bli mycket fix med matlagning och ljuvliga barn som behöver aktiveras, den där boken i hängmattan ligger orörd och helt plötsligt har vi också halkat ur dygnsrytmen. Nu kommer dagar som går från mer fritt till mer rutin, kanske från kravlöst till mer förväntan. Kroppen mår faktiskt ofta väldigt bra av rutiner, det skapar en trygghet. Hösten kommer för många men en härlig känsla av nystart och energi och en vilja att förändra, byta riktning och hitta nya mål och utmaningar. Men det kan också vara svårt att hitta sin egen riktning i allt brus och hur gör man en plan för att nå dit? Våran inspiratör Frida Lindström som till vardags är personlig tränare och hälsocoah och som till vardags driver träningsstudion Under Construction är expert på att vägleda till att få människor att optimera sin hälsa och skapa en balans i livet med allt vad det innebär, mellan jobb, familj, träning och kost, ger här sina bästa tips på hur du skapar din egna hälsoplan!

Det finns alltid möjlighet att bryta mönster, trampa upp en ny stig, byta riktning om du vill. Oavsett om du är helt nöjd där du är eller vill göra en förändring vill jag inspirera dig till att lyssna på ditt inre, det är just där du ska lyssna på vad som behövs och vad du vill, mer än att fastna i det yttre. Kommer din drivkraft och din intention från insidan ger det ringar på vattnet och kommer göra avtryck på det yttre. En balanserad, harmonisk, vältränad insida skapar en vältränad, harmonisk, balanserad utsida, det är min sanning.

Så tänker så här, oavsett hur känner du inför hösten, pepp som opepp så ska vi börja i rätt ände, vi ska göra en plan, en riktigt bra plan. Jag vill inspirera dig att hitta din inre kraft, kreativitet och mod. Bortom rädslor och valda sanningar. Ibland kan det vara svårt att höra sitt eget hjärta i allt brus runt om. Ibland kan oro, stress, vårt ego blanda sig i, vi går till fel källor för näring och riktar fokus åt fel håll, då behöver vi stanna upp och kalibrera kompassen.

Den vi har mest inflytande på i våra liv är den vi ser i spegeln varje morgon, oss själva. Att vi idag hela tiden är uppkopplade gör att vår uppmärksamhet är hårdvaluta. Därför behöver vi avsätta tid för reflektion och eftertanke. För visst vill vi ha en långsiktig avkastning på det vi investerar i så vi kan få njuta av vår hälsa och skapa mental skärpa högt upp i åren. Du har resurserna, så nu lägger vi planen. Utan en plan är sannolikheten att det inte blir som du tänkt större än om du är förberedd, på så vis kan du kan hantera hinder på vägen mot ditt mål. Så, börja idag, nu:

Ta fram papper och penna och svara på frågorna här nedan, skriv så pennan glöder och som allt vore möjligt.

Vad mår jag bra av, får energi av, gör mig harmonisk, skön glad?

Vad har jag för triggers, när blir jag omotiverad, dränerad, oinspirerad, ledsen, trött?

Vad behöver jag göra för att må riktigt bra? Vad behöver du göra för att få det gjort?

Vilka eventuella hinder kan dyka upp?

Vilka verktyg tar jag till för att redan nu sänka dem och vilka verktyg tar jag till om hindren plötsligt står där? Hur ska jag tänka när jag fastnar?

När, hur, var lägger jag in tid för reflektion/återhämtning?

Upprepa påminnelse om varför du ska hålla dig till planen. Gör gärna en moodboard som symboliserar känslan, stämningen dit du ska.

Du är unik i ditt slag, hitta din väg. Led dig själv. Vänd blicken inåt, känn efter - vilka behov har du?

Var ärlig med ”vill och behöver” och varför du vill dit du vill. Vilka tillstånd vill du vara i så ofta som möjligt?

Och du, en liten påminnelse då vi lever i ett galet prestationssamhälle - planen ska vara rimlig, konkret och baserad på lust och passion, inte press. Har du en tendens att överprestera och tycka att du inte är bra nog, träna på att backa, och du, du är helt fantastisk precis som du är. Det tillhör livet att vi är ”always under construction” och både kan och ska utvecklas på livets väg. Gör vägen skön så du kan vakna på morgnarna pigg, glad och utvilad, inte dränerad.

Vi kan inte gasa oss till mer kraft, som att vi vore batterier som aldrig behöver laddas, det kommer bara göra att vi blir mer dissocierade i vår kropp där vi missar signalerna med information som kroppen försöker berätta för oss. Lär dig prioritera och skapa utrymme för reflektion. Ibland är det i stillheten vi hittar kraft och energi. Skapa från hjärtat, påminn dig om att riktningen är viktigare än farten.

Så – skriv din plan, gör den till din egen. Var snäll mot dig själv, men låt inte hjärnan lura in dig på de gamla stigarna.

Lycka till och glöm inte - You got the power!!

Kram Frida

Vi hjälper dig att uppnå dina mål

Kom igång med personlig träning utifrån dina önskemål och behov. Genom effektiva och inspirerande träningsprogram skapade av våra träningscoacher hjälper vi dig att bygga upp en stark och stabil kropp. Vårt mål är att du ska må bra, uppnå ökad hälsa och välmående och skapa en hållbar livsstil!
Hos oss tränar du för 149 kr/mån, utan bindningstid eller uppsägningstid, ditt personliga träningsprogram ingår i priset. Vi bjuder på de första 7 dagarna!

Gör testet kostnadsfritt