Prova gratis i 7 dagar, därefter 149 kr/månad så länge du vill
Du vet väl om att du kan använda ditt friskvårdsbidrag?

Digital verksamhetsdag med fokus på energi och samvaro

Hälsa Livsstil

Med ett hundratal anställda från Skåne i söder till Kiruna i norr är det sällan de anställda på Lantmäteriet får tillfälle att bygga på den sociala samvaron och sammanhållningen mellan kontoren. Allra minst under det senaste året under rådande omständigheter med en pågående pandemi och många som arbetar hemifrån. Men när samtliga system behövde uppdateras under våren valde ledningen att göra en digital verksamhetsdag med fokus på just samvaro och att göra något roligt som skulle ge energi. En del kom att handla om teamutveckling och hälsa bland annat genom MyMOWOs företaglösning “Energi”. Med målsättningen att inspirera och motivera de anställda till fler rörelsepauser och mer fysisk aktivitet i vardagen valde de att avsluta dagen med workshopen “Bygg starka och hållbara team” som bland annat innehåller ett energifyllt träningspass och föreläsningen “Självledarskap” som ger struktur och kunskap om hur man får in rörelse i vardagen.

“Det var faktiskt min medarbetare Sandra som tipsade mig om MyMOWO och berättade om MyMOWOs företagslösningar där en paketering handlade om hur man kan bygga starka och hållbara team. Jag tyckte att det lät intressant, framförallt eftersom att det var en digitallösning och något som vi alla skulle kunna delta i oavsett vilket kontor vi tillhörde, och lobbade därför upp det som en idé till vår verksamhetsdag.” - säger Catarina Albertsson, funktionschef på Lantmäteriet i Kiruna.

Sandra Henriksson började jobba på Lantmäteriet tidigt i höstas och slogs bland annat av det generösa friskvårdsbidraget som erbjöds.

“Jag kände direkt att det var upp till mig att förvalta och använda friskvårdsbidraget till något vettigt. Men i och med rådande pandemi så började jag se mig om efter alternativ och hittade då MyMOWO som gjorde det möjligt för mig att träna hemma och på kort del blivit en stor del av mitt liv.” - säger Sandra Henriksson, handläggare på Lantmäteriet i Kiruna.

Under de två avslutande timmarna var det ca 200 stycken som deltog i det digitala träningspasset och föreläsningen runt om i Sverige. Medarbetarna fick också inledande testa på ett kontorsträningspass och reaktionerna var väldigt positiva. Många gick hem med mer energi och vaknade dagen efter med träningsvärk.

“Det känns fantastiskt att ha en arbetsgivare som vill investera i mig och mina kollegor genom att satsa på friskvård och inspirera till hälsa och välmående. Föreläsningen om självledarskap fick mig att reflektera och fundera över hälsa på ett större och djupare plan något som jag tror många av mina kollegor också tog med sig. Jag lämnade dagen med en mycket positiv och härlig känsla av gemenskap.” - säger Sandra Henriksson.

“Just det här var en engångsinsats men något som vi hoppas ska leva kvar länge. Framförallt genom att förhoppningen att det väckt nya tankebanor som i sin tur kan leda till positiva beteendeförändringar.” säger Catarina Albertsson.