Prova gratis i 7 dagar, därefter 149 kr/månad så länge du vill
Du vet väl om att du kan använda ditt friskvårdsbidrag?

Så lyckades Therese, 41, spara in 90 minuter per träningspass

Hälsa Kom igång Livsstil

Att kombinera jobb, familjeliv och studier på halvfart hade kunnat innebära att träningen blir lidande – men inte för Therese Almqvist. 41-åringen i Finspång har löst ekvationen med hjälp av digitala träningspass i läsplattan. – Jag kör i källaren när den minsta har lagt sig, säger hon.

Therese Almqvist i Finspång lever ett minst sagt aktivt liv. Till vardags jobbar hon inom vården på ett LSS-boende för syn- och hörselskadade samtidigt som hon på distans och halvfart studerar till stödpedagog. Lägg där till två barn (två och elva år gamla) och en make som jobbar skift. Man behöver inte vara matematiker för att förstå att det kan vara svårt att få tiden att räcka till. Då gäller det att hitta smarta och tidseffektiva lösningar för att få det att gå ihop. När det handlar om att röra på sig använder hon den digitala träningstjänsten MyMOWO. – Jag provade somras och har fortsatt sedan dess. Jag brukade köra pass på gym men att sätta sig i bilen, köra till gymmet, träna, varva ner och åka hem kunde lätt ta två timmar. Nu kan jag vara helt klar på en halvtimme, säger Therese.

Hundratals pass redo att streamas

MyMOWO skapades just för att göra rörelse och träning tillgängligt för alla – oavsett hur mycket tid man har och var man är geografiskt och i livet. Rent praktiskt funkar genom att användaren loggar in på tjänsten med sin dator, mobil eller läsplatta och väljer bland hundratals olika pass. Här finns allt från dans och yoga till styrka och kontorsträning. Träningen streamar man sedan där man befinner sig: På resan, på jobbet, eller – som Therese Almqvists fall – i källaren. – I början körde jag i vardagsrummet. Men då blev det att jag tränade lite väl sent, så nu har jag ställt i ordning en träningshörna i källaren där jag kör med min läsplatta.

Följer eget träningsprogram

Therese brukar köra mellan ett och fyra pass i veckan beroende på hur mycket tid hon har. Till favoriterna hör styrke- och konditionsträning. Som MyMOWO-användare följer hon skräddarsydda program för att få variation. – Gruppträning kan vara laddat för många, då man kanske är rädd för att göra fel eller vad andra ska tycka om en. När man tränar så här har man bara sig själv att tänka på, även om äldsta sonen också är med ibland. Alla pass leds av en eller flera av MyMOWOs inspiratörer och bland dessa finns några av landets mest kända träningsprofiler. – Jag tycker att dom är bra och ligger på en nivå där alla kan hänga med och förstå. Sedan om det är någon övning som inte känns rätt så kan man ju strunta i den. Jag blir till exempel lätt yr, så när det är övningar med hopp så gör jag något annat. Det är ju för min skull jag tränar, avslutar Therese.