Prova gratis i 7 dagar, därefter 149 kr/månad så länge du vill
Du vet väl om att du kan använda ditt friskvårdsbidrag?

Så lyckas Marie med hemmaträningen: ”För mig har det verkligen underlättat”

Hälsa Livsstil Träning

För den som tränar mycket kondition kan kompletterande styrketräning vara ett bra sätt att förebygga skador. Problemet är ofta bara att hinna med. Marie Arvidsson i Östersund har löst det med hjälp av digitala träningspass hemma. – För mig innebär det mindre stress, säger hon.

När det kommer till träning och rörelse har vi alla olika preferenser. Vissa föredrar att träna styrka, andra kondition. Några vill träna kort, andra i timmar. Någon dras till yogan, en annan vill inget hellre än att komma ut i löpspåret trots snålblåst och regn. Sedan finns de som gillar att träna det mesta, hela tiden. Och det är i den kategorin motionärer vi hittar Marie Arvidsson i Östersund.

För 37-åringen kretsar nämligen en stor del av livet om träning. Utöver att springa tre-fyra gånger i veckan blir det mycket skidåkning – både längd och alpint – i familjens fjällstuga i Järpen. – Sen så tar vi cykeln så fort vi ska åka någonstans. Det har varit en isig vinter men både jag och barnen har dubbdäck, säger Marie. Bäst trivs hon dock i löp- och längdspåren. Hon springer både på egen hand, tillsammans med kollegor och med en löpargrupp. Och för att hålla sig skadefri och kunna hålla igång på ett hållbart sätt kompletterar hon med bland annat yoga, styrke- och rörlighetspass.

Stressar mindre

Allt sammantaget blir det många timmar träning per vecka. Och med tre barn (Tilde, Stella och Isabelle) hemma, en sambo (Tobbe) som ofta är bortrest i jobbet – och därtill ett eget heltidsjobb – hade det kunnat vara svårt att hitta tiden. Men tack vare den digitala träningstjänsten MyMOWO går det ändå ihop. – Förut tränade jag på gym men numera gör jag mina kompletterande träningspass hemma. För mig innebär det mindre stress, berättar Marie. MyMOWO skapades för att göra träning och rörelse tillgänglig för alla – oavsett vem man är och var man befinner sig geografiskt och i livet. Som medlem loggar man in i tjänsten och väljer bland mängder av olika pass, alla ledda av en inspiratör från MyMOWO. Bland passen finns allt från styrka och tabata till yoga, familje-, gravid- och seniorträning.

”Kan träna när det passar mig”

Passen streamas enkelt med hjälp av dator, läsplatta eller mobiltelefon. Ett enkelt sätt att hålla igång eller, som i Maries fall: Att komplettera sin träning. – Det har verkligen underlättat för mig. Jag kan träna när det passar mig, oftast blir det på kvällen när barnen har lagt sig. Jag kör mina konditionspass i löp- och längdspåret och stärker upp med styrka och rörlighet hemma. Det passar mig bra. Tricket för att lyckas med sin hemmaträning tror Marie är att behandla det som vilket träningspass som helst. Och att planera för det, både genom att ställa i ordning en bra yta hemma där man kan röra sig obehindrat och genom att göra plats i schemat. – Om man planerar in pass i sin kalender, lägger fram träningskläder och ställer i ordning sin träningshörna i förväg tror jag att man lättare att hitta motivation och komma in i träningsmode.