Prova gratis i 7 dagar, därefter 149 kr/månad så länge du vill
Du vet väl om att du kan använda ditt friskvårdsbidrag?

10 saker som du kan göra för din hälsa och som din kropp kommer tacka dig för

Hälsa

Trots ljusare och längre dagar är det många som känner sig trötta under våren och drabbas av så kallad vårtrötthet. Så många som var fjärde svensk drabbas och många upplever dessutom en dipp i humöret. Här kommer 10 tips på hur du kan boosta din hälsa för en pigg vår som din kropp kommer tacka dig för!

Ät färgglatt

Se till att få i dig mycket frukt och grönt, helst till alla dagens måltider. Tänk mycket och starka färger så säkrar du upp att kroppen får i sig alla vitaminer, mineraler och antioxidanter som den behöver.

Sov ordentligt

Kroppen behöver vila och sömn för att återhämta sig och bygga sig starkare. Se till att sova minst 7 timmar per natt så får kroppen ladda upp med ny energi!

Rör på dig

Kroppen är gjord för att röra på sig. Ge den lite rörelse varje dag och tänk heller lite och ofta än mycket och sällan. En nyckel för att få till regelbundenheten är variation. Låt hjärtat få jobba, pulsen gå upp och musklerna få jobba. Sänk kraven, allt är bättre än inget.

Drick vatten

Uttjatat hälsoråd men så viktigt! Se till att ge kroppen tillräckligt med vätska. Det påskyndar återhämtningen, rensar kroppen från gifter, ger kroppen energi och snabbar på ämnesomsättningen. Dra ner lite på kaffe, te och alkohol och fyll på med vatten.

Lyssna på din kropp

Var lyhörd, lyssna på kroppen och känn efter vad vad både kroppen och knoppen behöver och vill. Vila när har lite energi och gå med kroppen när den har ork.

Omge dig med nära och kära

Fysisk kontakt utsöndrar må bra hormon som får kroppen att slappna av, bli gladare och piggare. Att umgås och omge sig med dem du tycker om minskar risken för depression och är bra för din mentala hälsa. Så kramas, var nära, ge och ta kärlek.

Var i stillhet

Ge dig själv tid att vara i tystad och stillhet då och då. Stäng ner och av skärmar och ljud, zooma ut och bara var.

Vistas utomhus

Forskning visar att bara 1 minut i skogen fungerar avstressande och humörhöjande. Fyll på med energi från naturen, solen och friska luften. Det mår både kropp och knopp bra av.

Hitta balans

Det gäller både kost och träning. Variera. Byt ut. Inte för mycket och inte för lite av något. Tänk balans. Då håller det i längden.

Do what you love

Det allra viktigaste! Gör det du älskar och gör det med kärlek!