Prova gratis i 7 dagar, därefter 149 kr/månad så länge du vill
Du vet väl om att du kan använda ditt friskvårdsbidrag?

Glutenfri morotskaka

Mat

En riktig klassiker som är älskad av både stora och små. Testa den här glutenfria, saftiga och himmelskt goda morotskakan med kardemumma, ingefära och kanel. Sötad med honung och toppad med en mjuk frosting.

Morotskaka

3 dl havremjöl

3 dl rivna morötter

2 dl rapsolja eller 150 g smör

2 dl valfri sötning tex. honung, råsocker eller agave sirap

1 msk kanel

1/2 msk malen ingefära

1 msk kardemumma

2 tsk bakpulver

2 ägg

Topping:

250 g creme cheese

1 dl honung

Riven citron

Gör såhär:

Sätt ugnen på 225 grader. Riv morötterna. Vispa socker/honung/agave och rapsoljan alt. smält smör poröst. Tillsätt äggen och vispa lite till. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten. Tillsätt morötterna. Häll smeten i en smord form och grädda i nedre delen av ugnen i ca 25-30 min. Riv citron och blanda med honung och creme cheese till toppingen. Ta ut kakan och låt den svalna. Toppa med toppingen och strö över nötter om du vill. Ät och njut!