Prova gratis i 7 dagar, därefter 149 kr/månad så länge du vill
Du vet väl om att du kan använda ditt friskvårdsbidrag?

5 fördelar med att träna hemma

Hälsa Livsstil Träning

Förknippar du träning med gym och maskiner? Då är det dags att tänka om! Vi vill slå ett slag för hemmaträning. Det krävs varken stor yta eller redskap för att få till ett lika effektivt och bra träningspass som på gymmet. Här listar vi fem fördelar med att träna hemma!

Du sparar tid

Har du svårt att hitta tid till träning eller har långt till ett gym? Då är det perfekt att träna hemma. Du slipper att transportera dig till och från träningen och du behöver inte anpassa dig efter någon annan än möjligtvis familjemedlemmar. Dessutom kan du träna när och var du vill och ha på dig vad du vill!

Du känner dig trygg

Det kan i vissa fall kännas lite ängsligt att vistas i obekanta miljöer. Och att kliva in på ett gym och mötas av både främmande människor och träningsutrustning som man kanske inte riktigt känner sig bekväm med kan upplevas stressande. Men i hemmets trygga vrå slipper du trängas och köa till utrustning och kan fokusera på att bara träna.

Du minskar risken för att komma i kontakt med baciller

Du exponeras lättare baciller på allmänna plaster och särskilt i gymmiljö där många människor vistas och använder samma utrustning. Men tränar du hemma så är det mindre risk att du drabbas av andras bakterier och förhoppningsvis håller du dig friskare.

Du sparar pengar

Att träna hemma behöver inte kosta någonting. Du behöver varken gymkort eller dyr träningsutrustning för att kunna träna och röra på dig. Det räcker gott och väl med ett vardagsrumsgolv och kroppsvikten som motstånd. Allt du behöver göra är att bestämma dig.

Du kan slappna av

Du behöver varken ta på dig träningskläder, borsta tänderna eller ta hänsyn till andra. När du tränar hemma kan du slappna av och bara fokusera på dig själv och din träning.