Prova gratis i 7 dagar, därefter 149 kr/månad så länge du vill
Du vet väl om att du kan använda ditt friskvårdsbidrag?

Vegobollar med parmesan och svarta bönor

Mat

Ett enkelt sätt att äta mer vegetarisk är att börja byta ut de vanliga vardagsrätterna mot gröna alternativ. Att göra vegetariska köttbullar är både enkelt och gott! Servera på det klassiska sättet tillsammans med potatis, lingonsylt och sås eller med spagetti, en god tomatsås och riven parmesan som variation!

Vegobollar

2 fpk svarta bönor

2 dl mandelmjöl

2 dl riven parmesan

1-2 dl Panko eller ströbröd

1 lök

1 ägg

2 msk olivolja

Salt och peppar

.

Skala och hacka löken fint och fräs mjuk i smör. Skölj bönorna och blanda med mandelmjöl, parmesanost, olivolja, panko eller ströbröd, ägg, stekt lök, salt och peppar och mixa till en jämn smet. Tillsätt lite mer panko vid behov för att få till en bra smet. Rulla fina bullar och stek i rejält med olivolja. Var försiktig när du vänder bullarna så att de inte går sönder. Servera tillsammans med valfritt tillbehör. Voilà middagen är räddad!