Prova gratis i 7 dagar, därefter 149 kr/månad så länge du vill
Du vet väl om att du kan använda ditt friskvårdsbidrag?

Tre enkla och hälsosamma superfrukostar

Hälsa Livsstil Mat

Gör din vardagsfrukost lite nyttigare och hälsosammare. Vi tipsar om tre enkla och hälsosamma superfrukostar för en bra start på dagen!

För många av oss är frukosten dagens viktigaste mål. Men vardagsfrukosten går lätt på rutin och kan efter ett tag kännas lite tråkig. Att variera din frukost är ett enkelt sätt att inte tröttna men också för att kroppen ska få i sig fler näringsämnen. Förbered och preppa frukosten redan kvällen innan och förvara i kylskåpet så kan du enkelt plocka ut en god, energirik och mättande frukost att severa hemma eller ta med dig till jobbet!

Krämig chiapudding med bär och nötter

Superfröt chia passar perfekt i gröt, smoothie eller krämig som pudding. Fullproppat med fibrer, omega3 och protein. Perfekt att ha en laddning i kylskåpet att plocka fram till frukost, mellanmål eller efterrätt. Servera med mango och toppa med valfria nötter!

4 portioner

1 burk kokosmjölk (400 ml)

1 dl yoghurt

5 msk chiafrö

1 msk honung

En nypa vaniljpulver

En nypa salt

Mango

Nötter

Blanda kokosmjölk med yoghurt, honung, vaniljpulver och salt. Rör ner chiafrön och blanda väl. Ställ in i kylskåpet och låt stå minst en timme men gärna över natten. Toppa med mango och valfria nötter.

Overnight-oats

Gröt som tillagar sig över natten? Låter nästan för bra för att vara sant. Den här härliga havregrynsgröten blir härligt mjuk och god. Servera tillsammans med dina favorit bär och toppa med valfria nötter eller frön.

1 portion

1 dl havregryn

1 msk chiafrön (kan uteslutas)

2 dl havredryck

En nypa salt

1 krm kardemumma

1 dl valfria bär

Nötter och frön att toppa med

Blanda havregryn med chiafrön, salt och kardemumma i en burk eller skål. Häll över havredryck och blanda. Ställ in i kylskåpet över natten. Plocka fram och rör runt lite. Servera och toppa med dina favorit bär, nötter eller frön.

Syrlig supersmoothie

Smoothie går att variera i det oändliga och ladda med alla möjliga olika superfoods. Här kommer en syrlig variant med en ovanlig men god smakkombination - svarta vinbär och jordnötssmör. Antioxidanter, vitaminer, mineraler, bra fett och protein, allt i ett glas!

1 portion

1 banan

2 dl frysta svarta vinbär

1 dl havredryck

0,5 dl grekisk yoghurt

1 klick jordnötssmör

Blanda alla ingredienser och mixa slätt. Servera direkt!