Prova gratis i 14 dagar, därefter 149 kr/månad så länge du vill
Du vet väl om att du kan använda ditt friskvårdsbidrag?

Mustig linssoppa

Hälsa Livsstil Mat

Vad passar bättre en mustig linssoppa en torsdag i september? Den här soppan är en riktig vardagsräddare och är både enkel och väldigt god! Linser är fullproppade av järn, vitaminer och mineraler men också fibrer och protein som gör att de mättar bra och håller blodsockret i schack. Här kommer ett bra grundrecept, variera grönsaker och smak beroende på det du har hemma. Perfekt kylskpåsrensar mat med andra ord.

Linssoppa 4 portioner:

1 gul lök

2 morötter

1 vitlök

2 ½ dl röda linser

1 msk tomatpure

500 g krossade tomater

400 g kokosmjölk

5 dl vatten

2 grönsaksbuljongtärningar

Lite honung

En nypa salt och peppar

Olja att steka i

Till servering:

Koriander

Lime

Gott bröd

Ev en klick creme fraishe

Gör såhär:

Skala och hacka lök, vitlök och morot i små fina bitar. Hetta upp en kastrull och fräs grönsakerna mjuka i olja. Tillsätt linserna och tomatpure och låt fräsa med kort. Häll på krossade tomater, kokosmjölk och vatten. Lägg i buljongtärningarna. Låt koka i ca 20 min tills linserna är mjuka. Blanda ner lite honung och krydda med salt och peppar. Servera med ett gott bröd och creme fraishe, pressa över lime och strö över koriander!

Vi hjälper dig att uppnå dina mål

Kom igång med personlig träning utifrån dina önskemål och behov. Genom effektiva och inspirerande träningsprogram skapade av våra träningscoacher hjälper vi dig att bygga upp en stark och stabil kropp. Vårt mål är att du ska må bra, uppnå ökad hälsa och välmående och skapa en hållbar livsstil!
Hos oss tränar du för 149 kr/mån, utan bindningstid eller uppsägningstid, ditt personliga träningsprogram ingår i priset. Vi bjuder på de första 14 dagarna!

Gör testet kostnadsfritt