Prova gratis i 7 dagar, därefter 149 kr/månad så länge du vill
Du vet väl om att du kan använda ditt friskvårdsbidrag?

Dansa dig ung och frisk

Hälsa Livsstil Träning

Dans inte bara är en härlig motionsform utan också nyttigt för både kroppen och knoppen. Forskning visar bland annat att dans stärker den psykiska hälsan, bromsar hjärnans åldrande och förbättrar balanssinnet. Men det är just den kreativa rörelsen i kombination till musik som gör att dans som träningsform är särskilt bra för att hålla både kropp och knopp frisk och pigg - livet ut!

Att dansa och röra på kroppen i takt till musik förbättrar både den fysiska och psykiska hälsan. Rörelse i kombination till hörselintryck visar sig stimulera hjärnan på flera fronter och påverkar hjärnan positivt. Minnet förbättras, stressnivåerna sjunker och kreativiteten förbättras. Att släppa loss och röra sig fritt hjälper hjärnan att återställa sig själv från höga stressnivåer till det normala.

Dessutom vet man sedan tidigare att det är viktigt med fysisk beröring för att må bra vilket också spelar in i de positiva effekterna som dansen har. Just samspelet mellan danspartners utsöndrar må bra hormonet som gör oss gladare och lugnare.

Så vrid upp volymen, bjud upp och släpp loss!