Prova gratis i 7 dagar, därefter 149 kr/månad så länge du vill
Du vet väl om att du kan använda ditt friskvårdsbidrag?

Chokladmousse med avokado

Hälsa Livsstil Mat

En god middag avrundas bäst med något sött. Här kommer ett recept på en enkel och supersmarrig chokladmousse gjord på avokado. Ja, du läste rätt! Avokadon gör moussen len och krämig i konsistensen och mättar bra. Med sötning av dadlar, choklad och honung är det en perfekt liten avrundning på lördagen. Och kanske är det ett av de bästa sätten att lura i de små något grönt. Servera som den är eller med en klick grädde och toppa med frysta hallon.

4 portioner:

3 avokados

10 blötlagda dadlar

1 msk chiafrön (valfritt men ger bra krisp)

120 g mörk choklad minst 70%

2 msk honung

En nypa havssalt

Lägg dadlarna i blöt gärna i någon timme innan tillagning. Häll sedan av vattnet och mixa slätt med avokadon. Smält chokladen i vattenbad och blanda ner honung och en nypa havssalt. Blanda ner chokladen och chiafrön i avokadoröran. Ställ i kylskåpet eller servera direkt. Toppa gärna med grädde och bär!