Prova gratis i 7 dagar, därefter 149 kr/månad så länge du vill
Du vet väl om att du kan använda ditt friskvårdsbidrag?

Så kan du träna och röra på dig tillsammans med ditt barn framför skärmen

Hälsa Livsstil Träning

Barn gör som vuxna gör, inte som de säger. Det ligger mycket sanning i det gamla ordspråket. Forskning visar nämligen att barn till aktiva föräldrar rör på sig mer själva och i större utsträckning deltar i någon form av organiserad fysisk aktivitet. Men redan vid 10 års åldern har många barn lämnat den organiserade idrotten. En bidragande orsak är bland annat socioekonomiska faktorer och att den debatterade skärmtiden ökar. Men det behöver varken kosta pengar, vara organiserat eller krävas utrustning för att röra på kroppen!

Det finns små trips och trix för både stora och små att ta till som gör det enkelt och roligt att träna och röra på sig hemma framför skärmen. Allt som behövs är lite utrymme att röra sig på och engagemang från både vuxna och barn.

Pausa smart

Ställ en timer på 15-20 minuter. När klockan ringer är det dags att röra på sig. Hoppa, studsa eller dansa, fantasin har inga gränser, det viktiga är att bryta av stillasittandet!

Lek och rörelse framför skärmen

Använd er av en tjänst som på ett roligt sätt kan motivera till träning och rörelse framför skärmen och som gör det enkelt att röra på sig framför tv, dator, telefon eller läsplatta!

Var en god förebild

Hela familjen mår bra av lek och rörelse så sätt tillsammans riktlinjerna för hur ni som familj ska öka den fysiska aktiviteten och minska på skärmtiden. Delad rörelseglädje är dubbelrörelseglädje!