Prova gratis i 7 dagar, därefter 149 kr/månad så länge du vill
Du vet väl om att du kan använda ditt friskvårdsbidrag?

Så blir du piggare på jobbet

Hälsa Livsstil Kontorsträning

Känner du dig trött och orkeslös? Att återgå till vardagsrutinerna efter semestern kan vara utmanande och i takt med att dagarna blir kortare och mörkare upplever många att de känner sig trötta och energilösa. En hög arbetsbelastning och prestationsnivå gör att stressnivåerna i kroppen ökar och det i kombination med både egna och andras krav och tankar kan göra att arbetet plötsligt börjar kännas tungt och arbetsuppgifterna oövervinnerliga. Men det finns några enkla knep att ta till för att bli både piggare och gladare på jobbet!

Ta en aktiv paus

Visste du att efter bara 4 minuters aktiv paus, alltså där du ställer dig upp och rör på kroppen lite, så fungerar både kroppen och knoppen bättre? Blodcirkulationen kommer igång, stela leder och trötta muskler får ny energi och hjärnan får mer syre som gör att du tänker snabbare, blir mer stresstålig, ökad kreativitet och lättare att koncentrera dig. Det är svårt att hålla sig koncentrerad och fokuserad en längre stund utan uppehåll. Gör det till en vana att ta korta pauser på 5-10 minuter en gång i timmen.

Ställ dig upp

Sitter du vid datorn och skrivbordet hela dagarna? Bara genom att ställa sig upp ökar blodcirkulationen med 20%. Hjärnan får mer syre, musklerna belastas på ett mer ergonomiskt sätt och den totala energiförbrukningen ökar!

Andas frisk luft

Promenera till och från jobbet eller en sväng på lunchen. Det behöver inte vara en lång runda det viktiga är att du rör på dig, får frisk luft och att hjärnan får nya intryck. Promenader har visat sig stimulera den del av hjärnan som gör oss mer kreativa och som påverkar sinnesstämningen. Du blir piggare, kreativare och gladare!

Skratta

Det är vetenskapligt bevisat att skratt inte bara gör oss gladare utan också reducerar stress, ökar energin och piggar upp! Endorfiner utsöndras som också får oss att slappna av. Så se till att du har roligt under arbetsdagen, det kommer spilla av sig på allt du gör.

Träna och rör på dig

Studier har visat träning och rörelse i samband med under arbetsdagen gör oss effektivare, kreativare, mer snabbtänkta och stresståligare. Och det räcker med korta stunder! 30 minuters rörelse om dagen är en bra riktlinje men det behöver inte vara sammanhängande. Det går bra att dela upp halvtimmen i tre 10 minuters block. Det viktiga är att pulsen går upp och att kroppen får röra på sig!