Prova gratis i 7 dagar, därefter 149 kr/månad så länge du vill
Du vet väl om att du kan använda ditt friskvårdsbidrag?

Fördelarna med att träna funktionellt

Kom igång Träning

Att träna som du lever är att träna funktionellt. Bära hem matkassarna från affären, lyfta upp barnen eller något så enkelt som att sätta sig ner på en stol är alla rörelser som utmanar kroppens alla sinnen. Men vad är fördelarna med att träna funktionellt och hur funkar det?

Att träna funktionellt innebär att träna och stärka kroppen på det den utsätts för i det dagliga livet. Man kan kortfattat beskriva det som att när du tränar funktionellt tränar du mer än en enskild muskel. Du aktiverar och engagerar flera muskler samtidigt och bygger på så sätt styrka i stora delar av kroppen genom bara en övning samtidigt som du utmanar balans, koordination, rörlighet och kondition. Här räcker den egna kroppsvikten gott och väl men vill du så utmanar du dig genom att lägga till en vikt eller gummiband. Funktionell träning är skonsam träning som kommer göra dig stark, hållbar och skadefri.

Att träna funktionellt är också att träna smart. Det är lätt att anpassa träningen utefter dina egna förutsättningar och mål och sedan styra träningen utifrån det. Det kan vara explosiva knäböj för en skidåkare eller skulderbladsaktivering vid skrivbordet under en arbetsdag. Det gemensamma är att du genom funktionell träning kopplar ihop kroppen och tränar den som en enhet. När hela kroppen är engagerad i en rörelse aktiveras automatiskt på de små djupa och stabiliserande musklerna som bygger styrka och stabilitet även i leder, ligament och skelett. Vilket gör träningsformen perfekt för idrottare av olika slag då den fungerar både stärkande, skadeförebyggande och rehabiliterande.

Så våga strunta i träningsmaskinerna på gymmet och lek istället med vardagliga rörelser och den egna kroppsvikten. En bra hemma träningsform för hela kroppen som går att variera i det oändliga och som både är tidseffektiv och rolig!

Fördelarna med att träna funktionellt

• Utmanar styrkan och koordinationen

• Ökar rörligheten och balansen i hela kroppen

• Ger pulsen en skjuts och tränar konditionen

• Bygger en hållfast och skadefri kropp