Prova gratis i 7 dagar, därefter 149 kr/månad så länge du vill
Du vet väl om att du kan använda ditt friskvårdsbidrag?

Möt träningsexperten, hälsoinfluencern, toppbloggaren, konstnärssjälen och 4-barnsmamman Anna Lissjanis

Hälsa Livsstil Träning Inspiratör

Anna Lissjanis är en av Sveriges främsta träningsexperter och hälsoinfluencers, känd framförallt genom sin blogg, under sitt egna namn men tidigare som Trend och Träning. 2018 blev den rankad som 6e bästa hälsobloggen i Sverige och hon skriver om allt från träning, hälsa, kost och välbefinnande till arbete, familj och livet som 4-barnsmamma. Anna har precis valt att säga upp sig som chefredaktör på tidningen SportHälsa för att få mer utrymme till att driva sina egna projekt igen. Nu är hon också aktuell som ny inspiratör på MyMOWO och sina egna hemmaträningspass med fokus på tung styrka som bygger en stark, hållbar och pigg kropp, ett naturligt steg när man kan titulera sig som ”digital-PT”.

Anna har en stor erfarenhet och kunskap inom träning, hälsa och kost, med 2 utbildningar till Personlig Tränare, instruktör i både Body Pump och Yoga och kostrådgivning. Hon är också en konstnärssjäl med utbildningar inom illustrattion, Multimediadesign och Marknadskommunikation inom sociala medier. Det har gjort att hon kunnat bygga sin egen plattform och kombinerat sina olika kunskapsområden på ett kreativt sätt. Med ena foten kvar som chefredaktör tills en efterträdare tar vid har hon blivit delägare i eventet Workout Åre. Det kommer hon vara med och driva och utöka med sina egna projekt som ”digital PT” – inom sociala medier, med träningsevent runt om i Sverige och världen och med blogg och podd.

Som liten tävlade Anna i både längdskidåkning, alpint och löpning. Men det var inte tävlandet i sig som gjorde drev Anna, tvärtom, hon kom nästan alltid sist, berättar hon med ett skratt. Det var gemenskapen på träningarna som Anna fastnade för. Nästan varje kväll som barn mötte hon upp kompisarna för att träna ihop. Det var ett sätt att umgås och som gav Anna en positiv känsla till träning i olika former. Hon har genom åren testat på och tränat allt möjligt och alltid hållit igång på något sätt. Som vuxen har hon fastnat lite extra för styrketräning, löpning, yoga och längdskidåkning och har genom sin egen familj med aktiva barn också fortsatt umgås mycket genom rörelse. Familjens favorit semester går till fjällen där de alla kan åka utför tillsammans! Och som förälder har Anna också valt att vara högst delaktig i barnens aktiviteter och är gymnastiktränare i hennes dotters gymnastikgrupp. Hon älskar att se barnens glädje över att röra på sig och utvecklas inom sin sport och som medmänniskor. Barnen är vår framtid och Anna vet vilken nytta de kommer att ha av en hälsosam start – fysiskt och mentalt!

Kärleken till träning och glädjen i att röra på kroppen föddes i den lilla byn Jormvattet i Jämtland där Anna är uppvuxen. Där byggdes grunden till det som Anna idag tycker är det viktigaste att förmedla inom träning och hälsa – rörelseglädje! Anna brinner för att förmedla den känslan vidare och drivs av att vilja dela sin passion med så många som möjligt. Känslan av att träning och hälsa faktiskt stärker dig inte bara fysisk och psykiskt utan att också att det stärker allt det andra i livet på samma gång. Som mamma till fyra barn har hon också erfarenhet och kunskap om hur viktigt det är att ge sig själv tid till träning och samtidigt föra rörelseglädjen vidare till barnen. Hon har därför aktivt valt att rikta sig allt mer åt familjelivet där hon fortsätter att förmedla hur sprida kunskap om hur både stora och små på ett enkelt och roligt sätt kan minska stillasittandet och hitta glädjen i träningen tillsammans!

Annas bästa håll-igång-tips: Tänk inte så mycket, bara gör! Sänk tröskeln och gör inte så stor grej av det. Måla inte upp bilder av att det behöver vara timslånga pass eller att du behöver springa en mil. Ta den där halvtimmen som finns, kanske samtidigt som dina barn tränar, vid sidan av fotbollsplanen. Ge dig själv förutsättningarna och skapa utrymme genom struktur och planering. Det kanske inte passar alla, det beror lite på hur du är som person men att förbereda mycket mat, packa alla väskor och att lägga fram träningskläderna dagen innan underlättar och gör så att vardagarna går så mycket smidigare. Och kanske det allra viktigaste – hitta det du tycker är kul! Titta inte så mycket på alla trender eller vad alla andra gör. Testa dig fram och ge det en chans. Du behöver göra det några gånger för att du ska hitta den där sköna känslan. När du har den kommer belöningen!