Prova gratis i 14 dagar, därefter 149 kr/månad så länge du vill
Du vet väl om att du kan använda ditt friskvårdsbidrag?

Träna tillsammans

Hälsa Kom igång Livsstil Träning

Är delad träningsglädje dubbelträningsglädje? Blir vi mer motiverade av att träna tillsammans med andra? Och kan träning rent ut av vara stärkande för relationen? Vi vill gärna tro det! Vi delar med oss av våra bästa träningstips på övningar att göra tillsammans med sin partner, vän eller sina barn!

Att träna tillsammans kan också vara både inspirerande och motiverande. Ett bra "kom igång" knep helt enkelt! Att planera sin träning ihop med någon gör att du dels har en plan och något att se fram emot men det är också mindre risk att du hoppar ett pass. Samtidigt kan ni peppa och pusha varandra. Forskning har också visat att vi är mer angelägna att ta i när vi tränar tillsammans med andra. Men den största fördelen som vi vill se det är att det är roligt och det i kombination med må-bra hormonet, endorfiner, som utsöndras när vi rör på oss kommer snabbt göra träningen till något som ger energi och glädje, i dubbel bemärkelse!

Knäböj

En övning för kroppens största muskler, ben och rumpa! Ställ er höftbrett isär med benen med stolt hållning och spänn till i magen. Pressa rumporna och ryggen mot varandra för att hitta balans. Jobba sedan nedåt genom att böja i knäna. Håll koll på att knäna inte är utanför tårna, utan pressa bak rumpan. Vänd i nedre läget och ta spjärn mot din kompis och pressa upp igen. Använd armarna för att håll balansen, i midjan eller framför kroppen.

Plankan med armlyft

En övning som engagerar hela kroppen men framförallt de viktiga stabiliserande och stärkande musklerna i bålen. Men även axlarna och armarna utmanas. Här gäller det att vara stark i hela magen och överkroppen! En av er ställer sig i plankposition med benen höftbrett isär och armarna i axelbredds avstånd. Spänn till i magen och kom ner med rumpan så att den inte putar uppåt. Slappna av i nacken och tänk att du ska vara lång och stark som en planka. Börja sedan jobba upp med en arm i taget genom att vrida den utåt och uppåt. Nudda din kompis hand , som står bredvid med armen ovanför ryggen och vänd tillbaka ner. Byt arm. Och byt sedan mellan varandra. Är det svårt att hålla balansen i det övre läget, kan du komma ut med fötterna lite för balans.

Rörlighet

En övning för att öka rörligheten i hela kroppen! Perfekt som uppvärmning eller för att sträcka ut en stel kropp. Ställ er höftbrett isär med benen, med ryggarna mot varandra men inte för nära, lämna lite utrymme emellan. Sträck sedan upp armarna mot taket. Sänk ner axlarna och jobba sedan nedåt och kom ner med armarna mellan benen. Klappa ihop händerna mellan benen med din kompis och vänd sedan uppåt igen! Härligt för hela kroppen!

Ben och balans

En övning där hela kroppen är engagerad men framförallt ben, rumpa och de djupa stabiliserande musklerna i bålen. Men här gäller det också att ha lite arm- och axelstyrka. Ställ er höftbrett isär med benen med tyngden på det främre benet, hitta balansen och fokus. Sträck upp samma arm som benet som har tyngden på sig och pressa ihop handflatorna mot varandra. Lyft det bakre benet och försök genom handen putta omkull varandra. Spänn till i magen! Byt ben och gör likadant på andra sidan.

Situps

En övning för magen men som också kopplar på musklerna i höftböjarna. Sätt er ner på golvet med fötterna höftbrett isär. Placera sedan fötterna omlott med varandra för att hitta stöd. Lägg er sedan ner och dra sedan upp överkroppen med hjälp av musklerna i magen. I det övre läget klappar ni ihop händerna och vänder sedan tillbaka ner. Bromsa på vägen ner och rulla ner kota för kota så får magen jobba lite mer.

Baksida lår

Här är en övning för koppen stora muskler, ben och rumpa. Framförallt baksida lår får sig en riktig utmaning här genom att vi jobbar excentriskt och bromsar rörelsen. En av er lägger sig ner på golvet, vila huvudet mot händerna så att armbågarna kommer ut mot sidorna. Då slappnar du arv i nacken och kan lättare hämta kraft. Den andra sätter sig på den liggandes rumpa med ansiktet mot fötterna och placerar händerna på kompisens anklar. Nu ska den som ligger pressa upp benen och hålla emot på vägen ner samtidigt som den som sitter försöker pressa ner benen. Byt sedan mellan varandra.

Stark mage

En övning för de inre djupa stabiliserande musklerna i magen där också balansen kopplas på. En av er sätter sig ner på golvet med benen lätt böjda och en stolt och stark överkropp. Hitta anspänning i magmusklerna och lyft upp benen, placera armarna rakt fram ut från axlarna så att du formar ett "V". Sedan gäller det att håll balansen genom att koppla på alla muskler i bålen, spänn till i magen för nu ska din kompis utmana dig genom att putta lätt från olika håll på benen medans du försöker hålla kvar samma starka position hela tiden. Byt sedan och varva mellan varandra!

Se alla vår träningstips och övningar för parträning under Träna med PT. Där hittar du också pass för dig som vill testa något nytt, fördjupa dig inom träning eller vässa formen inför en utmaning!

Vi hjälper dig att uppnå dina mål

Kom igång med personlig träning utifrån dina önskemål och behov. Genom effektiva och inspirerande träningsprogram skapade av våra träningscoacher hjälper vi dig att bygga upp en stark och stabil kropp. Vårt mål är att du ska må bra, uppnå ökad hälsa och välmående och skapa en hållbar livsstil!
Hos oss tränar du för 149 kr/mån, utan bindningstid eller uppsägningstid, ditt personliga träningsprogram ingår i priset. Vi bjuder på de första 14 dagarna!

Gör testet kostnadsfritt