Prova gratis i 14 dagar, därefter 149 kr/månad så länge du vill
Du vet väl om att du kan använda ditt friskvårdsbidrag?

Grönkålspaj med västerbottenost och valnötter

Mat

Grönkålspaj är ett härligt vegetariskt och grönt alternativ på julbordet som också passar perfekt till köttbullarna och julskinkan.

Grönkålspas med västerbottenost och valnötter

Pajskal

2 1/2 dl dinkelmjöl

250 g keso

Fyllning

250 g grönkål

2 rödlökar

2 dl riven västerbottenost

2 dl hackade valnötter

Salt och peppar

Smör att steka i

Äggstanning

3 ägg

2 dl grädde

1 dl mjölk

Gör såhär:

Sätt ugnen på 200 grader. Börja med pajskalet. Blanda dinkelmjölet med keso till en deg. Smöra en pajform och tryck ut degen i formen. Nagga med en gaffel och förgrädda i ugnen i ca 10 minuter. Grovhacka grönkålen och koka i lätt saltat vatten i några minuter. Skala och skiva löken och fräs i smöret tills den blir mjuk. Häll av grönkålen och fräs med löken. Salta och peppra. Vispa ihop äggstanningen. Fördela grönkålsblandingen i pajformen, strö över osten, häll över äggstanningen och toppa med valnötterna. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter.

Vi hjälper dig att uppnå dina mål

Kom igång med personlig träning utifrån dina önskemål och behov. Genom effektiva och inspirerande träningsprogram skapade av våra träningscoacher hjälper vi dig att bygga upp en stark och stabil kropp. Vårt mål är att du ska må bra, uppnå ökad hälsa och välmående och skapa en hållbar livsstil!
Hos oss tränar du för 149 kr/mån, utan bindningstid eller uppsägningstid, ditt personliga träningsprogram ingår i priset. Vi bjuder på de första 14 dagarna!

Gör testet kostnadsfritt