Prova gratis i 7 dagar, därefter 149 kr/månad så länge du vill
Du vet väl om att du kan använda ditt friskvårdsbidrag?

Vegetarisk lasange

Mat

En riktig vinnare i köket och världens bästa middagstips? Vi pratar förstås om lasange! Enkelt och gott som mättar många magar och är perfekt som matlåda. Det går att variera i det oändliga men här bjuder vi på en enkel vegetarisk variant med mozzarella, zucchini och aubergine!

2 lökar

1 vitlöksklyfta

2 aubergine

2 zucchini

500 g krossade tomater

4 dl creme fraîche

1 grönsaksbuljong

Lasangeplattor

2 mozzarella a 125 g

Salt, peppar och oregano

Olja att steka i

Gör såhär:

Sätt ugnen på 225 g.Skala och hacka lök och vitlök fint. Hetta upp olja i en kastrull och fräs mjukt utan att det tar färg. Hacka zucchini och aubergine fint och stek tillsammans med löken någon minut. Tillsätt krossade tomater, crème fraîche, buljongtärningen och kryddor. Låt koka ihop i ca 10 min. Skiva mozzarellan tunt. Varva sedan röran med lasagneplattor och mozzarella skivor. Avsluta med röran och mozzarella på toppen. Grädda i ugnen ca 20-25 min. Servera med en god grön sallad!