Prova gratis i 7 dagar, därefter 149 kr/månad så länge du vill
Du vet väl om att du kan använda ditt friskvårdsbidrag?

Nattjästa dinkelfrallor

Mat

De här enkla och goda dinkelfrallorna är perfekta som frukostbröd en lat helgmorgon. Med en väldigt liten insats får du njuta av nybakt bröd utan att knåda eller vänta på en deg som ska jäsa. Förbered och rör ihop degen kvällen innan och låt degen jäsa över natten så är det bara att brassa på ugnen och grädda frallorna på morgonen. En ljuvlig start på dagen!

Nattjästa dinkelfrallor

3 dl kallt vatten

5 g jäst

500 g siktat dinkelmjöl

1 dl solrosfrö

1 msk honung

½ tsk salt

Gör såhär:

Mät upp vatten i en bunke och smula ner och lös upp jästen. Tillsätt dinkelmjöl, solrosfrön, honung och salt. Rör ihop. Degen ska vara ganska lös och behöver inte knådas. Täck bunken med pastfolie och låt jäsa i rumstemperatur över natten, ca 8 timmar. På morgnen sätter du ugnen på 275 grader. Använd två skedar och skopa upp degen i lagom stora frallor på en bakplåtsklädd plåt. Pudra över lite dinkelmjöl innan du skjutsar in dem i ugnen i ca 20 min. Ta ut och servera med ditt favoritpålägg!