Prova gratis i 7 dagar, därefter 149 kr/månad så länge du vill
Du vet väl om att du kan använda ditt friskvårdsbidrag?

Gott och nyttigt fika till höstutflykten

Hälsa Livsstil Mat

Gott och nyttigt fika som passar lika bra som snacks, efterrätt eller energi efter träningspasset. Vi har samlat ihop tre av våra favorit recept på enkla, goda och hälsosamma alternativ till fika och godis Det här är recept som funkar vilken dag i veckan som helst och perfekta att packa med sig på höstutflykten.

Kokosbollar

En klassisk favorit hos både stora och små som går enkelt att röra ihop och kan serveras direkt - kokosbollar! Vi gör dem utan socker och smör och använder istället dadlar som är perfekta att söta med och dessutom innehåller kalcium, kalium, zink, järn, koppar, magnesium och kostfiber!

10 st

15 dadlar (blötlagda)

2 dl havregryn

2 msk kakao

1 dl riven kokos

1 dl vätska (kaffe, havremjölk eller annan mjölk)

En nypa vaniljpulver

Riven kokos att rulla bollarna i

Börja med att blötlägga dadlarna, gärna 30 min eller längre, då blir de lättare att mixa. Blanda sedan alla ingredienser i en matberedare eller använd mixer och kör till en jämn smet. Rulla bollar och doppa dem i kokos. Förvara i kylskåp. Klara att servera!

Fruktremmar

Ett super alternativ till godisremmar är dessa remmar endast gjorda av hallon och banan. Det tar lite tid men naturligare godis får man leta efter. Testa gärna att blanda med andra bär eller kanske mango. Gör dubbel sats för det går snabbt åt!

En plåt

7 dl hallon

1 stor banan

Sätt ungen på 65 garder. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt och smörj pappret med lite kokosolja. Mixa ihop hallonen med banan och bre ut smeten i ett tunt lager på bakplåtspappret. Ställ in plåten i ungen och låt stå i ca 6-7 timmar. Ta ut och låt svalna. Klipp sedan långa remsor och rulla ihop. Klara att äta!

Chokladpraliner med marsipan

En prefekt liten pralin till kaffet eller efter middagen som efterrätt. Snabba, enkla och supergodis!

10 st

2 dl mandelmjöl

2 msk mandelmjölk

2 msk agave sirap

50 gram mörk choklad

Blanda ihop mandelmjöl, mandelmjölk och agave sirap till en smet. Låt stå i kylen en stund så att degen sätter sig. Rulla sedan små bollar. Smält chokladen i vattenbad och doppa bollarna. Låt svalna och servera!