Prova gratis i 7 dagar, därefter 149 kr/månad så länge du vill
Du vet väl om att du kan använda ditt friskvårdsbidrag?

5 anledningar till att träna och röra på kroppen

Hälsa Livsstil Träning

Forskning har visat att fysisk aktivitet och rörelse är bra inte bara fysiskt utan också psykiskt. Faktum är hjärnan är det organ som påverkas mest vid träning. Förutom att bli starkare och snabbare kan vi alltså också påverka nästan alla tankemässiga funktioner. Vi mår bättre och känner oss bättre! Men ibland kan det vara svårt att motivera sig. Dra på dig träningskläderna och snöra på dig skorna - vi har listat 5 bra anledningar till att röra på sig!

Du blir piggare!

Hjärnan behöver syre för att fungera. Bara genom att du ställer dig upp ökar blodcirkulationen vilket gör dig piggare i både kroppen och knoppen!

Du blir mer stresstålig!

När du är fysiskt aktiv och rör på dig ökar kroppens produktion av hormonerna dopamin, serotonin och endorfin vilket minskar stressnivåerna och minskar risken för oro, ångest och depressioner.

Du blir glad!

Efter ungefär 30 minuters aktivitet utsöndras glädje- och kärlekshormonet endorfin vilket ökar välmåeendet och gör att dig blir glad och tillfreds.

Du blir produktiv!

Forskning har visat att fysiskt aktivitet och rörelse påverkar koncentrationsförmågan vilket gör att du blir alertare och mer produktiv!

Du känner dig starkare!

När du tränar och tar hand om dig ökar de positiva känslorna till din kropp! Du känner dig stärkt, inifrån och ut!