Prova gratis i 7 dagar, därefter 149 kr/månad så länge du vill
Du vet väl om att du kan använda ditt friskvårdsbidrag?

Tre enkla och goda supersallader

Hälsa Livsstil Mat

En färgstark, smakrik och härlig sallad funkar lika bra både som vardagsmiddag och festligare helgmiddag. Här kommer tre riktiga supersallader med smaker från världens alla hörn som är enkla, mättande och fullproppade av energi!

Asiatisk nudelsallad med räkor

Gillar du lite hetta och sting så är det här salladen för dig! En riktigt het och matig sallad med inspiration från det asiatiska köket. Lika god varm som kall!

4 portioner

1 paket äggnudlar á 4 portioner

500 g räkor

2 stora avokado

1 mango

250 g färska böngroddar

1 gurka

250 g sojabönor

150 g rädisor

1 kruka färsk koriander

2 dl rostade sesamfrön

Dressing:

1 dl japansk soya

1 msk honung

1 röd chili

1 stor bit ingefära

Börja med att skala och rensa räkorna. Dela och kärna sedan ur gurkan. Dela sedan gurka, mango, avokado och rädisor i lagom stora bitar. Blanda ihop soyan, honungen till dressingen, riv ner skal och pressa ner saften från en lime, hacka chilin och skala och riv ingefäran fint. Blanda samman. Koka upp vatten, salta och lägg i nudlarna, koka upp - det går fort. Häll av nudlarna. Blanda samman alla ingredienser i en stor skål. Toppa med dressing, rostade sesamfrön och koriander. Klart!

Ljummen rödbetssallad

Rödbetor är inte bara gott och fullproppat av vitaminer, mineraler och antioxidanter utan är också en riktig höjdare för hälsan och sägs kunna påverka konditionen positivt! Här är en värmande sallad med smaker från hämtade från Italien!

4 portioner

600 g rödbetor

4 dl kokt matvete (gott att koka i grönsaksbuljong)

250 g körsbärstomater

200 g chévreost

200 g babyspenat

1 citron

2 dl valnötter

Honung

Olivolja, salt och peppar

Skrubba av rödbetorna och koka dem mjuka. Koka ca 2 dl matvete, gärna med grönsaksbuljong. Skölj betorna i kallt vatten och dra sedan av skalet, dela i klyftor. Dela körsbärstomaterna och blanda dem med betor, bladspenat och matvete. Ringla olivolja över och riv citronskal efter smak. Pressa saften från en halv citron. Salta och peppra. Dela sedan chevreosten i mindre bitar och lägg på. Rosta valnötterna lätt och strö över. Salta och peppra efter smak och avsluta med att ringla honung på toppen!

Sallad med varmrökt lax och pepparotskräm

En sallad med smak av sommar! Räcker gott som den är men vill man så kokar man potatis till. Pepparotskrämen är pricken över i och så god!

4 portioner

300 g varmrökt lax

4 ägg

250 g babyspenat

250 g ruccola

150 g sockerärtor

250 g körsbärstomater

1 dl kapris

Färsk dill

Citron, skal och saft

Bröd att servera till

Olivolja

Balsamvinäger

Salt och peppar

Pepparotskräm

1 dl finriven pepparrot

2 dl neutral färskost

Salt och peppar

Koka äggen. Skala och klyfta. Koka sockerärtorna lätt. Dela och halvera tomaterna. Blanda sedan spenat, ruccola, sockerärtor, tomater, finhackad dill och kapris. Riv citronskal över och pressa över saften. Ringla olivolja och balsamvinäger över och salta och peppra. Blanda ihop och finfördela laxen på toppen. Rör ihop pepparrotskrämen. Servera salladen med ägghalvor, pepparrotskrämen och ett riktigt gott bröd vid sidan om!