Prova gratis i 7 dagar, därefter 149 kr/månad så länge du vill
Du vet väl om att du kan använda ditt friskvårdsbidrag?

MyMOWO i exklusivt samarbete med populära streamingtjänsten för barn

Hälsa Livsstil Träning

Svenska barn och ungdomar rör på sig för lite och sitter stilla för mycket visar en regeringsrapport för Centrum för idrottsforskning. En bidragande orsak är den samhällsförändring som digitaliseringen fört med sig och som lockar framför allt barn och ungdomar. Något Bonniers populära streamingtjänst vill förändra genom en ny sorts skärmtid! Tillsammans med MyMOWO har de lanserat ett nytt koncept som uppmuntrar familjer att röra på sig mer framför skärmen!

I dagarna lanserade SF Kids Play "Move it" en serie, bestående av 10 avsnitt där instruktörer och barn dansar, hoppar, balanserar och sprider rörelseglädje till välkända låtar. En tjänst som gör det enkelt och roligt för barnen att kombinera skärmtiden med lek och rörelse. Där träffar ni, förutom massor av glada barn våra härliga inspiratörer Sofia Persson och Frida Stein som känns igen genom MyMOWOs populära kategori Familjeträning.

- Det känns otroligt kul att få vara en del av SF Kids Plays satsning "Move it" och bidra till mer rörelseglädje för stora och små. För oss som en digital träningstjänst känns det både självklart att bidra och möjliggöra mer träning, lek och rörelse för hela familjen på ett naturligt sätt skräddarsytt utifrån dagens urbana behov, säger Mattias Rosberg grudnare och ordförande för MyMOWO.

- Vi vet idag att träning och rörelse har enorm påverkan inte bara på kroppen utan också för knoppen. Det gäller barn också. Redan efter 3-4 minuters rörelse ökar koncentrationsförmågan hos barn och forskning har visat att fysisk aktivitet förbättrar i princip alla tankemässiga funktioner, säger Frida Stein, grundare och VD för MyMOWO.

Läs mer och testa SF Kids Play och Move It på: https://www.sfkids.com/sv/character/2001029036/move-it-with-sf-kids..