Prova gratis i 7 dagar, därefter 149 kr/månad så länge du vill
Du vet väl om att du kan använda ditt friskvårdsbidrag?

Digital träning för aktiva seniorer

Hälsa Kom igång Livsstil

Sveriges seniorer är allt mer aktiva på internet och använder både sociala medier och läser nyheter online, visar en undersökning gjord av Seniorbarometern av Smart senior. Och nu kan de även träna online!

Vi är så glada och stolta över vår lansering av seniorträning! En ny del av tjänsten med åldersanpassad träning för den äldre målgruppen. Precis som övrigt utbud är det enkel och rolig hemmaträning som går att göra när och var som helst. Allt som behövs är en smartphone, läsplatta eller dator, lite plats att röra sig på och uppkoppling.

"Idag ser vi en växande nyfikenhet och efterfrågan på åldersanpassad träning. Vi vill möta den målgruppen genom att erbjuda skonsam och trygg träning som ger kraft och energi för att fortsätta vara aktiv livet ut." säger Frida Stein, VD och grundare av MyMOWO.

"Vi vet idag att träning och rörelse har enorm påverkan på livskvaliteten. Genom att vara fysiskt aktiv rustar vi både kroppen och hjärnan för att klara av åldrandet bättre! Tänk att alla tankemässiga funktionen faktiskt fungerar bättre genom att vi rör på oss!" fortsätter hon. "Vi vill göra det enkelt och roligt för alla, oavsett ålder, att rör på sig. Det tror vi är nyckeln till ett friskt och långt liv".

Tre anledningar till att röra på sig livet ut:

Genom att vara fysiskt aktiv livet ut kan du öka din livskvalitet? Regelbunden träning och rörelse minskar trötthet, värk och ökar faktiskt chanserna att du lever längre! Och det bästa är att det aldrig är för sent att börja! Det räcker med korta pass någon gång i veckan, det viktiga är att det blir av.

Att träna balans- och styrketräning regelbundet ökar du chanserna för en fysisk aktiv vardag? När musklerna, skelettet och lederna blir starkare minskar risken för fallskador. Du blir bättre rustad för att kunna röra på dig obehindrat och klara av vardagen utan hjälp.

Visste du att fysisk aktivitet är lika viktigt för kroppen som för knoppen? Genom att du tränar och rör på dig kan du skydda hjärnan mot till exempel depression och demens men du kommer också förbättra minnet, koncentrationsförmågan och kreativiteten!