Prova gratis i 7 dagar, därefter 149 kr/månad så länge du vill
Du vet väl om att du kan använda ditt friskvårdsbidrag?

Bli piggare på jobbet

Hälsa Kom igång Livsstil Kontorsträning

Trots att vi går mot ljusare tider och längre dagar upplever många att de ofta är trötta, orkeslösa och låga på energi under arbetsdagen. En hög arbetsbelastning och prestationsnivå ökar också stressnivåerna i kroppen. Detta i kombination med både egna och andras krav och tankar gör att arbetet plötsligt kan börja kännas tungt och arbetsuppgifterna oövervinnerliga. Men det finns några enkla knep att ta till för att snabbt bli både piggare och gladare på jobbet! Vi listar våra 5 bästa tips, häng med!

Ställ dig upp

Sitter du vid datorn och skrivbordet hela dagarna? Bara genom att ställa sig upp ökar blodcirkulationen med 20%. Hjärnan får mer syre, musklerna belastas på ett mer ergonomiskt sätt och den totala energiförbrukningen ökar!

Ta en paus

Det är svårt att hålla sig koncentrerad och fokuserad en längre stund utan uppehåll. Gör det till en vana att ta korta pauser på 5-10 minuter en gång i timmen. Tid då du med fördel kan lägga in en kort stund av rörlighet som ger både kroppen och knoppen energi och gör dig effektivare!

Andas frisk luft

Promenera till och från jobbet eller en sväng på lunchen. Det behöver inte vara en lång runda det viktiga är att du rör på dig, får frisk luft och att hjärnan får nya intryck. Promenader har visat sig stimulera den del av hjärnan som gör oss mer kreativa och som påverkar sinnesstämningen. Du blir piggare, kreativare och gladare!

Träna och rör på dig

Studier har visat träning och rörelse i samband med under arbetsdagen gör oss effektivare, kreativare, mer snabbtänkta och stresståligare. Och det räcker med korta stunder! 10 minuter här och där gör skillnad. På MyMOWO jobbar vi med kontorsanpassade träningspass som gör det möjligt att bara på några minter hämta kraft och energi under dagen.

Skratta

Det är vetenskapligt bevisat att skratt inte bara gör oss gladare utan också reducerar stress, ökar energin och piggar upp! Endorfiner utsöndras som också får oss att slappna av. Så se till att du har roligt under arbetsdagen, det kommer spilla av sig på allt du gör.