Prova gratis i 7 dagar, därefter 149 kr/månad så länge du vill
Du vet väl om att du kan använda ditt friskvårdsbidrag?

Möt Fia Aunsmo som har hela fjällvärlden som yogasal

Hälsa Kom igång Livsstil Inspiratör

Vi träffade Fia Aunsmo, hängiven yogi och entreprenör som driver företaget Yoga With Fia. Hon är också inspiratör på MyMOWO och grundare till vår eftergraviditetskurs. Bosatt i Åre och med hela fjällvärlden som yogasal instruerar hon i yoga både som gruppträning och som PT. Aktuell på skandinaviens största yogaevent Yoga Games i Stockholm på lördag där hon finns på plats för att leda ett gratis pass hämtat från MyMOWO och kursen Stark Mamma. Yoga i matkön eller i väntan på bussen? Här delar Fia med sig av hur du får till yoga i vardagen!

Hur började du yoga?

Det var ganska klassiskt, jag jobbade för mycket, fick om i rygg och nacke. Jag gick till läkaren där jag fick vara med i en studie krig stress. Men efter både fystester och frågor kring min hälsa konstaterades det att det inte var något fel på mig. Men läkaren ville att jag skulle läsa en bok, Andning av Gay Hendriks. Den vart min bibel, jag lärde mig att djupandas och jag kände att jag börja må mycket bättre. I boken nämndes det också lite kort om fördelarna med yoga. Nyfiken på att lära mig mera om yoga började jag gå på yogaklasser. Och på den vägen är det..

Vad ska man tänka på om man är nybörjare?

Tänk på yogan som en pyramid som är uppdelad i tre delar. Rörelserna - Asanas, andningen - Pranaiama och meditation - Yoganidra. I västvärlden fokuseras yogan till stor del av rörelserna och lite mindre på andningen och meditationen. Jag tycker att man kan vända på det. Desto mer man yogar desto mer förstår man att det spelar ingen roll hur rörelsen ser ut, det viktiga är hur den känns. Så mina tips är att inte ha för höga förväntningar på dig själv eller yoga, låt det få ta tid och låt yogan få smyga sig in i livet. Tillåt dig själv att bara vara i rörelsen och acceptera och observera hur det känns och att allt är som det ska.

Varför är yoga bra efter en graviditet?

Yogan tar hänsyn till att man ska gå långsamt fram i träningen. Den är tillåtande samtidigt som du lär känna din kropp och stärker den inifrån och ut.

Vad kommer man få uppleva på ditt pass på Yoga Games?

En harmoni av styrka! Jag kommer hjälpa dig att locka fram den inre styrkan i din kropp.

Slutligen, dina bästa tips på att få till yoga i vardagen?

Yoga kan vara att andas i matkön, balansera på ett ben när du väntar på bussen eller borstar tänderna. Men mitt bästa tips är att bara lägga sig ner på golvet hemma och andas. Känna efter vad kroppen vill ha. Kanske är det att sträcka ut nacken en dag eller att jobba med ryggen en annan. Lyssna på kroppen och ge den vad den vill ha.

Passa på att träffa Fia och träna tillsammans med henne. 10.45 på lördag den 10 februari finns hon på plats för att sprida kärlek, värme och energi genom hennes yogaklass på Yoga Games i Stockholm. Biljetterna släpps 60 minuter innan klassen startar och hämtas i infodisken. Max antal per klass är 90 st och alla är välkomna! Läs mer på yogagames.org.