Prova gratis i 7 dagar, därefter 149 kr/månad så länge du vill
Du vet väl om att du kan använda ditt friskvårdsbidrag?

Kickstarta kroppen med högintensiv träning

Hälsa Kom igång Träning

Är tiden knapp och träningsmotivationen i botten? Då kanske du ska testa högintensiv träning. En tidseffektiv träningsform som ger snabba resultat, en riktigt kickstarter både för kropp och knopp. Låter nästan för bra för att vara sant! Vi listar fem anledningar till att testa att träna högintensivt.

Högintensivträning eller HIIT som det också kallas är en träningsform som utförs i intervallform och där du tränar på en nivå som motsvarar ca 85-100% av din maxpuls. Träningen kan bestå av både konditions- och styrkeövningar, var för sig eller mixat. Du känner säkert igen träningsformerna Tabata och HIIT eller andra pulshöjande träningspass. Gemensamt för dessa är att du får ut på kort tid kan få stora hälsofördelar och positiva resultat. Förutom att passen ofta fort är över går det också att variera i det oändliga och är både lättillgängligt och går att göra var som helst.

Perfekt när tiden är knapp

Nu går det inte längre att skylla på att du inte har tid att träna. HIIT är både tidseffektivt och ger resultat. Ett enkelt och snabbt sätt att träna hela kroppen! Forskning har visat att tre pass a 15 min med HIIT i veckan går att jämföra med 1 timmes löpning.

Hjärtat blir starkare

Hög puls ger ett starkt hjärta! Vid HIIT träning ska pulsen ligga nära eller på max långt över det normala vill säga. Men väldigt effektivt då både konditionen och syreupptagningsförmågan blir bättre!

Bygger styrka och balans

När du tränar högintensivt tränar du hela kroppen och alla muskelfibrer men framförallt de snabba och explosiva som bygger både styrka och balans. Kroppen tillverkar genom de här musklerna tillväxthormon vilket ökar muskeltillväxten och gör dig stark!

Du blir glad och mår bra

All träning och rörelse frigör må-bra hormon i kroppen. Det gäller såklart vid HIIT också. När dopamin frigörs gör det dig glad och får dig att må bra!

Ämnesomsättningen och fettförbränningen ökar

Styrketräning och intervallträning har visat sig inte bara vara effektivt just under träningspasset utan även långt efteråt. Både ämnesomsättningen och fettförbränningen ökar även efterpasset då kroppen jobbar med att återhämta och bygga upp sig igen!

Att tänka på:

Ta det försiktigt till och börja med så att du känner vilken nivå som passar just dig. Var noga med att värma upp så att du inte skadar dig. Välj med fördel övningar som engagerar kroppens stora muskelgrupper och där hela kroppen får jobba med både styrka, kondition och balans! Och glöm inte att ha kul! HIIT-pass är perfekt att träna tillsammans med någon som kan pusha och peppa på vägen!