Prova gratis i 7 dagar, därefter 149 kr/månad så länge du vill
Du vet väl om att du kan använda ditt friskvårdsbidrag?

Boosta dig själv med superroten ingefära

Hälsa Livsstil Mat

Ingefära är inte bara en god smaksättare och krydda som kan användas i allt från smoothies, grytor, soppor, te eller bakverk. Den gula superroten är dessutom en riktig superfood och hälsoboost för hela kroppen. Håll bacillerna borta och boosta immunförsvaret med en uppiggande hälsoshot eller värmande gyllene mjölk. Här delar vi med oss av våra bästa recept!

Fullproppad av antioxidanter, vitaminer och mineraler gör att ingefära har använt som naturläkemedel i tusentals år. En riktig superrot med andra ord! Och fördelarna är många. Roten ökar blodcirkulationen, kan motverka cancer och hjärt- och kärlsjukdom, lindrar migrän, botar förkylningar, ökar blodcirkulationen, mildrar mensvärk och lugnar onda magar och illamående bara för att nämna några. Ingefära kan användas på otroligt många sätt och är en riktig smakhöjare i både söta bakverk och matiga grytor. Vi tipsar om tre pigga alternativ som passar bra till frukost, mellanmål eller återhämtning efter ett träningspass!

Rivig ingefära shot

1 flaska

2 eko citroner

5 cm färsk ingefära

5 msk honung

1 liter vatten

Tvätta och skrubba citronerna. Skala citronerna och ingefäran och lägg i en kastrull. Finriv ingefäran och lägg ner i kastrullen. Häll på vattnet och honungen. Pressa i citronsaften och koka upp. Låt sjuda i några minuter och sila sedan innehållet ner i en ren bunke. Häll över på en flaska och förvara i kylskåpet. Ta ½ dl - 1 dl varje dag för att hålla förkylningarna borta.

Värmande Golden Milk

4 koppar

1 msk färsk ingefära

1 tsk malen gurkmeja

1 tsk kardemumma

1 tsk kanel

1 krm vaniljpulver

4 msk honung

4 tsk kokosolja

½ dl vatten

Koka upp kryddorna ovan med honungen, kokosoljan och vatten. Låt sjuda till konsistensen av en paste, rör om så att det inte bränns. Pasten kan förvaras i kylskåp. Värm sedan valfri mjölk och vispa ner 1 msk paste per kopp. Drick varmt och njut!

Super-vitamin smoothie

1 stort glas/2 små

1 banan, gärna frusen

1 ½ avokado

2 msk färsk ingefära

2 dl pressad apelsin

1 näve baby spenat

Mandelmjölk

Blanda ihop alla ingredienser och mixa slät. Fyll på med mandelmjölk eftersom till önskad konsistens.