Prova gratis i 7 dagar, därefter 149 kr/månad så länge du vill
Du vet väl om att du kan använda ditt friskvårdsbidrag?

Boosta kroppen med ingefära

Hälsa Livsstil Mat

Ge kroppen en riktig hälsoboost i form av superfooden och naturläkemedlet ingefära! En härlig smaksättare fullproppad av antioxidanter och hälsosamma fördelar som stärker immunförsvaret, ökar matsmältningen och lugnar oroliga magar och illamående. Här kommer tre enkla recept med ingefära att boosta kroppen med!

Det finns många sätt att använda och tillaga ingefära på. I soppor, smoothies, grytor, te och juicer. Gör en värmande sötpotatissoppa, en uppiggande hälsoshot eller testa att ladda frukostgröten, testa våra bästa recept med superroten ingefära.

Ingefärashot

En flaska

- 200 g färsk ingefära

- 2 ekologiska citroner

- 1 msk honung

- 1 liter vatten

Skölj och riv eller finhacka ingefäran. Lägg ingefäran tillsammans med vatten i en kastrull och låt sjuda i ca 20 minuter. Se upp så att det inte kokar. Sila av vattnet när det är klart och låt svalna en liten stund. Tillsätt sedan saften från citronerna och honung. Förvara i en glasflaska i kylskåpet och starta morgonen med en shot!

Ingefäragröt

- 1 dl havregryn

- 1 msk chiafrö

- 2 dl valfri mjölk

- 1 tsk färsk (riven) eller torkad ingefära

- 1 msk honung

- En nypa salt

- 1 dl bär

Blanda havregryn, chiafrön, ingefära, honung och salt med valfri mjölk. Koka upp och låt sjuda på låg värme i ca 10 minuter. Servera med valfria bär och kall mjölk.

Sötpotatissoppa med ingefära

4 portioner

- 500 g sötpotatis

- 2 lökar

- 1 vitlöksklyfta

- En knivsudd röd chili

- 2 msk färsk ingefära

- 1 citrongräs

- 5 dl grönsaksbuljong

- 1 burk kokosmjölk

- Vatten

- Salt och peppar

- Koriander

Skala och tärna sötpotatisen. Hacka lök, vitlök och chili. Skala och riv ingefäran. Banka ut citrongräset så att det blir platt. Hetta upp neutral olja i en kastrull och fräs lök, vitlök, chili, ingefära och sötpotatis lätt. Lägg i citrongräset. Häll på buljong och kokosmjölk, koka upp och låt sjuda under lock i ca 15 minuter. Lyft upp citrongräset och mixa soppan med stavmixer. Späd eventuellt med lite vatten. Toppa soppan med koriander och servera!