Prova gratis i 7 dagar, därefter 149 kr/månad så länge du vill
Du vet väl om att du kan använda ditt friskvårdsbidrag?

Kom igång med träningen

Hälsa Livsstil Kom igång Träning

Att komma igång med träningen igen efter en semester, längre uppehåll eller som helt ny är inte det lättaste. Startsträckan kan kännas lång och det är många höga trösklar att ta sig över. Men lyckas du med det så är vinsten stor! Vi har samlat våra bästa tips på hur du kommer igång och faktiskt fortsätter att träna. För det är egentligen där den verkliga utmaningen ligger, eller hur?

Bestäm dig

Den viktigaste punkten är att bestämma sig. Fundera över varför, vad och hur du vill träna. Gör ett avtal med dig själv där du skriver ner dina mål och din träning. Och glöm inte att belöna dig själv på vägen!

Sänk kraven

Sätt upp mål men låt dem vara låga. Det viktiga är att du tagit beslutet att röra på dig. Lägg fokus på ett eller två pass i veckan till en början. All annan träning och rörelse är en bonus och något du ska njuta av!

Planera

Hitta tid och utrymme för din träning och planera in den så att den verkligen blir av. Se det som ett viktigt möte och bestäm var, när och hur du ska träna. Känns transportsträckan lång? Gör det enkelt! Träna hemma eller utomhus, det spar tid och kräver ingen förflyttning.

Hitta en träningskompis

Träna tillsammans med din partner, vän eller dina barn. Att röra på sig tillsammans är också ett sätt att umgås och har roligt ihop.

Vardagsmotionera

All träning handlar om rörelse och all rörelse är bra! Att vardagsmotionera är ett enkelt sätt att få till mer träning i vardagen. Också de små stegen räknas. Se över hur dina dagar ser ut. Kanske finns det utrymme för en promenad på lunchen? Eller att cykla till och från jobbet?

Slutligen – ha kul! Träning ska vara lustfyllt och något som du mår bra av. Det kommer inte dröja länge innan de positiva effekterna av mer rörelse och träning visar sig i form av mer energi, en gladare kropp och piggare huvud! Stort lycka till med din träning!