Prova gratis i 7 dagar, därefter 149 kr/månad så länge du vill
Du vet väl om att du kan använda ditt friskvårdsbidrag?

Träna med pilatesboll

Kom igång Träning

Du känner säkert igen den, pilatesbollen! Men hur använder man den egentligen? Och vad är fördelarna med att träna med den?

Träning som utmanar både balansen och stabiliteten. Bollens runda form gör att underlaget blir instabilt. Kroppens alla små muskler kopplas på för att stabilisera och du använder i större utsträckning de inre musklerna för att hålla balansen. Smart träning som stärker kroppen inifrån och ut!

Du kan träna hela kroppen med bollen även om de vanligaste övningarna är koncentrerade till bålen, alltså mage och rygg. Här behövs egentligen bara den egna kroppsvikten som motstånd och både balans och stabilitetsträning får du på köpet. Om du varit gravid eller behöver stärka upp kroppen och framförallt bålen från grunden så är pilatesbollen ett perfekt redskap. Övningarna är oftast skonsamma, lätta att variera och att stegvis våga utmana sig på. Perfekt för hemmaträning!

MyMOWO tipsar:

Låt pilatesbollen flytta in på kontoret och smygträna på arbetstid. Byt ut din gamla kontorsträning mot en pilatesboll! Genom att sitta på bollen kopplar du automatiskt på den inre muskulaturen kring bålen och kroppen får jobba för att stabilisera kroppen och en stark och upprätt hållning.