Prova gratis i 7 dagar, därefter 149 kr/månad så länge du vill
Du vet väl om att du kan använda ditt friskvårdsbidrag?

Kom igång med löpning

Kom igång Träning

Vill du komma igång med löpningen? Har du kanske haft ett långt uppehåll från träningen? Eller har du just snuddat vid tanken på att du skulle vilja springa? Härligt! Där har du en bra grund att utgå ifrån. Här kommer mina bästa tips på hur du kommer igång och blir en stark och skadefri löpare.

Skynda långsamt

En klassiker – du går ut för hårt, springer för snabbt, för länge eller för ofta. Känner du igen dig? Blodsmak, benen känns tunga och det var inte alls sådär härligt som du tänkt dig. Det kommer inte dröja länge innan du tröttnar. Skynda långsamt! Varva gång med löpning till en början och bygg en trygg grund. Och vila däremellan. Du ska längta till nästa pass.

Hitta en träningskompis

Att träna tillsammans är dubbel träningsglädje. Det säger sig självt! Hitta någon som är på samma nivå som du är och bestäm en dag och tid när ni ses och tränar tillsammans.

Spring rätt

Du har allt att vinna på att jobba lite på din teknik. Många blir lite sittande i sin löpning, överkroppen fälls ihop som en fällkniv och det blir svårt att syresätta musklerna. Genom att sänka farten lite och sträcka på sig känns det ofta bättre! Tänk ”stark, snygg och stolt” och spring lätt!

Träna styrka

Du har allt att vinna på att styrketräna. Att vara stark kommer göra dig till en bättre och uthålligare löpare. Dessutom skyddar du senor och ligament som är utsatta för enorm belastning när du springer.

Var snäll mot dig själv

Du är fantastisk! Ge dig själv en klapp på axeln för att du faktiskt har bestämt dig! Och glöm inte bort att skämma bort dig själv emellan åt. Du är på väg!

MyMOWO tipsar:

Spring två gånger i veckan där du varvar gång med löpning. Bestäm dig för att vara ute i 30 minuter. Värm upp med promenad i 10 min. Sedan varvar du gång och löpning i långsamt tempo i 10 min. Avsluta med 10 min promenad. Du kan gradvis, vecka för vecka korta ner promenaden tills att du klarar av att jogga i 30 min.