Prova gratis i 7 dagar, därefter 149 kr/månad så länge du vill
Du vet väl om att du kan använda ditt friskvårdsbidrag?

Bli en bättre och starkare längdskidåkare tillsammans med Helena Ekholm

Kom igång Livsstil Träning Inspiratör

Skidskyttedrottningen Helena Ekholm har valt att satsa vidare som personlig tränare med inriktning på konditionsidrott. Ett första steg var att lansera ett träningspass på MyMOWO med fokus på att bli en starkare och bättre längdskidåkare. Här delar Helena med sig av sina bästa tips på hur du toppar formen i skidspåret i vinter!

Hur blir man en bättre skidåkare?

Genom att träna skidåkning. Finns inte möjlighet till skidåkning så välj träning där du använder hela kroppen och utmanar din kondition. Springa eller gå i backe med stavar är ett bra alternativ. På de flesta gym finns stakmaskiner som är toppen för att träna överkroppen grenspecifikt.

Dina bästa tips för att bli en starkare skidåkare?

Styrkeövningar där du lägger mycket fokus på överkroppen. Tänk framförallt rygg, bål och triceps.

Hur ser ditt favoritpass i spåret ut?

Nypistade spår, fem minusgrader, solsken och ett par timmar i lugnt tempo måste vara det bästa som finns.

Är det viktigt med variation i träningen?

Ja, det tycker jag. Både för att minska skaderisk och bli mer allsidig. Men framförallt för det mentala, jag tror det är lättare för de flesta att hålla uppe motivationen om det inte blir för ensidigt.

Bästa skidspåren i Jämtlandsfjällen?

Enligt mig så är alla skidspår i fällen mer eller mindre magiska. I alla fall i sol och vindstilla.

Testa att träna med Helena här på MyMOWO med "Träning för skidåkare"

Ett härligt pass för hela kroppen som gör dig redo för skidspåret. Här kombinerar vi puls och styrka låter hjärtat jobba samtidigt som vi stärker kroppens alla muskler. Vi använder oss av ett gummiband för att hitta skidåkarmusklerna. Hemmaträning mycket energi, glädje och utmaningar! Klicka på passet här till höger och kör igång!