Prova gratis i 14 dagar, därefter 149 kr/månad så länge du vill
Du vet väl om att du kan använda ditt friskvårdsbidrag?

Träna funktionellt för en stark vardag

Hälsa Kom igång Träning

Att träna som du lever är att träna funktionellt. Bära hem matkassarna från affären, lyfta upp barnen eller något så enkelt som att sätta sig ner på en stol är alla rörelser som utmanar kroppens alla sinnen. Men vad är fördelarna med funktionell träning och hur gör man?

Funktionell träning innebär att träna kroppen för det den utsätts för i det dagliga livet. När man tränar funktionellt försöker man därför efterlikna rörelser som man utför i sin vardag. Rörelser som utmanar och engagerar både styrka, balans, kondition, rörlighet och koordination. Här räcker den egna kroppsvikten gott och väl men vill man så utmanar man sig med tyngre vikt. Funktionell skonsam träning är träning som kommer göra dig stark, skadefri och hållbar.

Att träna funktionellt är också att träna smart. Här är det lätt att anpassa träningen utefter sina egna förutsättningar och mål och sedan styra träningen utifrån det. Det kan vara explosiva knäböj för en skidåkare eller skulderbladsaktivering för en kontorsarbetare. Det gemensamma är att du genom funktionell träning kopplar ihop kroppen och tränar den som en enhet.

Funktionell träning kopplar också på och engagerar många av kroppens muskler samtidigt. Så strunta i träningsmaskinerna på gymmet och våga lek med vardagliga rörelser och den egna kroppsvikten. Vill man så kan man lägga till en vikt i form av hantlar, kettebell eller viktplatta men det allra viktigaste är att du utmanar och engagerar hela kroppen och bygger upp en funktionell styrka som du kan utnyttja i vardagen!

Varför ska man träna funktionellt?

• Utmanar styrkan och koordinationen

• Ökar rörligheten och balansen i hela kroppen

• Ger pulsen en skjuts och tränar konditionen

• Bygger en hållfast och skadefri kropp

Hur tränar man funktionellt?

• Genom att efterlikna vardagliga rörelser

• Engagera hela kroppen i rörelsen

• Utmana kroppen genom balans och koordinationsövningar

Vi hjälper dig att uppnå dina mål

Kom igång med personlig träning utifrån dina önskemål och behov. Genom effektiva och inspirerande träningsprogram skapade av våra träningscoacher hjälper vi dig att bygga upp en stark och stabil kropp. Vårt mål är att du ska må bra, uppnå ökad hälsa och välmående och skapa en hållbar livsstil!
Hos oss tränar du för 149 kr/mån, utan bindningstid eller uppsägningstid, ditt personliga träningsprogram ingår i priset. Vi bjuder på de första 14 dagarna!

Gör testet kostnadsfritt