Prova gratis i 7 dagar, därefter 149 kr/månad så länge du vill
Du vet väl om att du kan använda ditt friskvårdsbidrag?

Möt författaren Elin Olofsson

Hälsa Kom igång Livsstil

Hej Elin Olofsson, författare aktuell med romanen Krokas, som just kommit igång med hemmaträning.

Varför just hemmaträning?

– Mitt jobb är att skapa berättelser och att skriva böcker. Eftersom jag arbetar hemifrån och fyller dagarna med långa skrivpass har jag svårt att hitta tid och motivation till att komma iväg och träna på ett gym eller liknande, med allt vad det innebär med att packa väskan, leta reda på inneskorna, skrapa rutan på bilen och alltihop – men både min mentala och fysiska väg till träning kortas betydligt om jag kan träna effektivt hemma, i mitt arbetsrum.

Räcker hemmaträning?

– Jag älskar att gå promenader med min hundvän Otto och kanske lyssna på en podcast eller en ljudbok under tiden, så jag kombinerar hemmaträning med långa promenader och/eller (ganska långsamma …) löprundor.

Vad är träning och hälsa för dig?

– Träning är det som framför allt hindrar mig från att ha ont i ryggen. Jag har en gammal ryggskada som alltid hör av sig om jag slarvar med träningen under en period – och ont i ryggen går ju inte att kombinera med att sitta och skapa nya berättelser, så det blir snabbt ohållbart. Hälsa är att må bra i sig själv, sin själ och sin kropp, utan ångest, pekpinnar och rädslor.

Dina bästa må bra tips?

Mina bästa tips, alla kategorier:

1. Ta en tupplur. Du lever bara en gång och den gången bör fyllas av tupplurar under härliga, icke-kliande filtar!

2. Fika. Gärna tillsammans med trevligt folk.

3. Tänk på människor som gjort livet surt för dig på ett eller annat sätt och skuggboxas mot dem hemma på kammaren, helst med en favoritlåt i bakgrunden. Det är toppen för att få ur sig tillräckligt med aggression för att bara kunna bjuda dem på ett iskallt leende nästa gång ni möts.

4. Sträck på ryggen – både bokstavligt och bildligt. Styrka och stolthet är en oslagbar kombination, oavsett sammanhang.

5. Ta del av berättelser – litteratur, konst, musik, mode, film, hantverk, mat och/eller övriga uttrycksformer. Så tränar man sin förmåga i att förstå vad det kan innebära att vara människa. Av det blir man klok och empatisk och av klokskap och empati mår man ofta rätt så bra.

Till sist, vad får vi inte missa att läsa i höst?

– Själv läser jag just nu Johan Svedjedals magnifika biografi om Karin Boye, som också just blivit Augustprisnominerad, och den ska ingen som någonsin varit det minsta nyfiken på poet-ikonen Boye missa. Där får man veta allt, och då menar jag allt, om henne. Efter den ska jag läsa den brittiska komikern Sarah Millicans nya bok How to be a champion, som hyllats av alla mina standup-favoriter. Den sägs vara hysteriskt rolig.

Vill du läsa mer om och av Elin så titta in på http://www.elinolofsson.com