Prova gratis i 7 dagar, därefter 149 kr/månad så länge du vill
Du vet väl om att du kan använda ditt friskvårdsbidrag?

Våra bästa tips på hur du kommer igång och håller igång med träningen

Hälsa Kom igång Livsstil

Ny vecka och nya tag! Eller? Måndag är den vanligaste dagen att göra en nystart på, alltså att "börja" eller "börja om" på. Att få till en hållbar och långsiktig träningsrutin är inte helt lätt i en redan fullspäckad vardag. Men genom några enkla tips blir det lättare att planera, strukturera upp vardagen och skapa bra förutsättningarna för att både komma igång och hålla igång!

Bestäm dig

Vad är din motivation till att träna och röra på dig? Hitta ditt "varför", håll fast vi det och upprepa det för dig själv när det känns motigt.

Börja lugnt

Gå inte ut för hårt. Ta små steg och öka successivt både mängd och belastning. En bra riktlinje är att du ska längta efter eller iallafall se framemot nästa träningspass, då har du bra förutsättningar att få till en hållbar rutin

Variera din träning

För att träningen ska vara rolig och inspirerande är det bra att variera träningen och prova på olika träningsformer. Kroppen behöver också variation för att utvecklas och hålla sig stark och skadefri. Så se över så att du får till ungefär lika delar av konditionsträning, styrketräning och rörlighetsträning.

Planera och förbered

Skapa utrymme och planera så är det lättare att träningen blir av. Lägg fram träningskläderna på morgonen och bestäm vad du ska träna dagen innan så är hälften redan gjort!

Belöna dig själv

Motivera dig själv genom små belöningar på vägen. Unna dig nya träningskläder eller boka in en träningsdejt med en vän. De positiva känslorna av att uppnå en belöning ska inte underskattas.

Vila och återhämta dig

Kroppen måste få vila och återhämtning, det är a och o för att bygga en stark, frisk och pigg kropp. Så planera in dina vilodagar och värdesätt en godnatts sömn.

Vardagsmotionera

En bra grund som faktiskt är långt bättre för hälsan än att få till några enstaka träningspass är att se till att röra på sig mer i vardagen. Promenera till och från jobbet, cykla till affären, lek med barnen eller kliv av bussen en station tidigare. Små förändringar kan göra stor skillnad. Det är faktiskt så att all rörelse är bättre än ingen och att allt räknas.