Prova gratis i 7 dagar, därefter 149 kr/månad så länge du vill
Du vet väl om att du kan använda ditt friskvårdsbidrag?

Träningspass för överkroppen att göra hemma

Hälsa Kom igång Träning

Det är så kul att se att ni är så många som uppskattar våra träningstips i ”Övningsbanken”. Vi fortsätter, januari ut att släppa en ny träningsfilm varje dag med övningar att träna var för sig eller att sätta ihop tillsammans. Titta gärna in under ”Träna med PT” och ”Övningsbanken” för att fördjupa dig och lära dig än mer specifika övningar för hela kroppen. Här har vi satt ihop ett komplett pass hemmaträning för överkroppen!

Många av oss jobbar mycket med armarna framför kroppen i vardagen, vid skrivbordet på jobbet, när vi bär tunga matkassar hem från affären, när vi lyfter våra barn eller lagar mat och städar. Det är lätt att tappa hållningen och bli framåtroterad i axlar och rygg. Vi får ont och har svårt att hålla överkroppen upprätt. För att motverka detta så är det bra att träna överkroppen och framförallt baksidan. Därför har vi satt ihop ett pass för överkroppen där vi fokuserar på att stärka musklerna i rygg, axlar och mage samtidigt som hållningen kommer blir bättre!

Det här träningspasset går att lägga upp precis som man vill och kan anpassas efter dagsform och humör. Vi gör varje övning 10 gånger sedan byter vi till nästa och gör alla övningarna i en cirkel, det vill säga när du gjort alla övningar 10 gånger så börjar du om från början, i tre varv. Det kommer alltså bli 30 repetitioner av varje övning. Det är ingen vila inlagd i detta pass – känner du dig stark så våga köra på i ett högt tempo, annars vilar du och hämtar andan när du behöver, men försök hålla pulsen uppe! Vi använder oss av en yogamatta, stol och två fyllda vattenflaskor eller hantlar i vissa av övningarna.

Överkroppspass att göra hemma

3 varv och 10 repetitioner av varje övning:

Rygglyft

Mountain climb

Axelpress med vattenflaskor/eller hantlar

Sidoplanka med höftlyft

Bordet

Flygplanet

Hantellyft/Flies

Yoga Stjärnan

Alla övningarna och beskrivning av hur du gör hittar du i menyn under ”Välj pass” och ”Träna med PT”, klicka dig vidare in på ”Övningsbanken” och voila – välj och vraka mellan massor av tips och övningar!